4 portioner
1 kg benfri mörad högrev (vi hade fransyska, lite dyrare men godare)
33 cl porter eller mörk öl
1/2 - 1 dl ourspädd svart vinbärssaft
1 dl soja
1 tsk timjan
5-6 st torkade enbär (det hade inte vi)
5-6 st svartpepparkorn
2-3 st köttbuljongtärningar
2 st krossade vitlöksklyftor
Sås
4 dl sky
2 1/2 msk mjöl
1 dl grädde
Blanda alla ingreienserna (utom såsen). Lägg i köttet och låt koka upp. Sätt en termometer i köttet (hela röret ska va inne) och låt det stå och koka under lock i 1-1 1/2 timme eller tills temperaturen på köttet är uppe i 75 grader.
Ta grytan från värmen och gör såsen.
Till detta serveras kokt potatis och kokta grönsaker.
Ni måste testa, mums! Smaklig måltid :)
Nu ska jag äta lasagne så jag orkar med träningen ikväll :)
Go kväll
/A
1 kommentar:
Porterstek är ju typ det godaste som finns :) Brukar jag också göra!
Kul om vi kan ses i helgen, kram!
Skicka en kommentar